Fitness met Bill Richardson

Door chronische rugproblemen heb ik jarenlang sport gemeden als de pest, maar na mijn rugoperatie deze zomer moest ik nu eenmaal revalideren. Eens ik terug een beetje kon stappen en trappen lopen, wachtte me nog de taak om te focussen op mijn rugspieren die tijdens  de operatie losgemaakt en verlegd waren. Ideaal was om een natuurlijk corset op te bouwen van buik- en rugspieren als ondersteuning voor mijn verzwakte rug.

Maar hoe begin je daar aan? Waar, wat en met wie? Op advies van mijn chirurg heb ik me geconcentreerd op zwemmen en fitness onder persoonlijke begeleiding. Toen ik (op Google) Bill Richardson vond en zag hoeveel mensen hij begeleidde – niet enkel voor wedstrijden maar ook na een kwetsuur of operatie – was mijn keuze snel gemaakt.

Bill traint mij 3 maal per week, gericht op het feit dat mijn lichaam (na jarenlange inactiviteit) terug in goede conditie gebracht moet worden en met nadruk op mijn rug- en buikspieren. Alhoewel het in mijn ogen een titanentaak leek en ik er heel sceptisch aan begonnen ben, is het ondertussen op 6 maanden tijd al uitgegroeid tot mijn persoonlijke verslaving! De positieve invloed op mijn gezondheid en welzijnsgevoel is enorm: mijn energieniveau is al danig verhoogd, mijn uithoudingsvermogen is serieus verbeterd, sommige spieren beginnen echt al vorm te krijgen en ook mentaal ben ik sterker geworden!

Natuurlijk is het afzien – als je 25 jaar als een terrasplantje hebt rond gehangen – want Bill is no nonsense en het straight to hell type, maar hij is een meester in wat hij doet. Mijn lichaam begon al te veranderen na slechts 2 maanden en het verschil is nu al fenomenaal voor mij. Eigenlijk begin ik aan een tweede leven dankzij hem :)))

Voeding is voor velen de grote struikelblok eens de keuze is gemaakt om serieus te fitnessen, maar als je de paleo levenswijze volgt – en vooral whole30 – dan ben je al enorm op de goede weg. Gelukkig ben ik gek van gevogelte, ander zou de “industriële” hoeveelheid biologische kip en kalkoen die ik verorber niet mogelijk zijn. De symbiose tussen gerichte work-outs en clean eating is volgens mij de sleutel voor succes, aangezien het elkaar perfect ondersteunt om het beste uit jezelf te halen.

Bill Richardson is een UK bodybuilder, die zowat alles gewonnen heeft in zijn carrière: van Mr Europe tot Mr World en zelfs Mr Universe! In 2004 won hij de Hall Of Fame Award van The Oscar Heidenstam Foundation. Hij heeft het boek “The Ultimate Physique: Bodybuilding with Mr World” geschreven en is op talloze covers van magazines verschenen.

Je kan Bill vinden in zijn vaste stek: B&G Gym – Stenenbrug 48 – 2140 Borgerhout – 03 235 53 59