Paleo Aloe Vera Mocktail

Aloe vera mocktail

Mijn liefde voor alles wat met  aloe vera te maken heeft, wordt steeds getemperd aangezien je in dit landje zo slecht aan verse aloe vera bladeren geraakt. Af en toe heeft de bio winkel of de supermarkt al eens een blad aloe vera te koop, maar geen constante aanvoer die ik zo broodnodig heb. Van alle drankjes die ik al geproefd heb, is er spijtig genoeg geen enkele topper bij voor mij.

LR Health & Beauty

Tot ik  LR Health & Beauty heb ontdekt. Zij zijn denk ik praktisch wereldleider in het maken van hoge kwaliteit aloe vera drinking gels. Elke dag 3 maal een shotje van 30ml en je hebt je dagdosis genuttigd! Maar hoe geven we dit meer fun factor? Inderdaad door het te verwerken in een cocktail of mocktail.

Gelukkig had ik mijn winterobsessie met passievruchten net ongeruild naar mijn zomerobsessie met granaatappel. Citrus hebben we zoiezo met de regelmaat van de klok in huis en salie groeit gewoon in mijn kruidentuin. Dus was alles voorhanden om iets verrassend lekker en super gezond te voorschijn te toveren. Aangezien ik alcohol tot een mimimum wil beperken (voor mezelf) ben ik beginnen brain stormen rond mocktails.

Voordelen

Ik drink braaf sloten water (PH9.5) en groene matcha thee (PH 8.5), maar af en toe ben ik dit zelfs beu. Hoe gezond ik ook wil leven en zeker drinken, soms overvalt me heimwee naar mijn ice-tea periode. Natuurlijk begin ik daar niet terug aan, maar daardoor heb ik toch wel echt nood aan een ander smaakje. Op zich heeft aloe vera een heel neutrale smaak net zoals komkommer. Maar het moment dat je er iets zoet bij doet, is het verslavend lekker.

De overschot of de gemorste stukjes van de bladgel stop ik even in de blender en gebruik op mijn huid. Als dit geen win-win is: alo evera gel, masker, tandpasta…

Andere dranken

Paleo granaatappel drink

Paleo fatburn drank

 

Paleo Aloe Vera Mocktail

Voorbereiding: 3 min (of 1 uurtje)
Bereiding: 1 min
Personen: 1

Ingrediënten

 • 30ml LR aloe vera drinking gel of 1 vers aloe vera blad
 • 1/4 graanaatappel
 • 2 salieblaadjes
 • 3 schijjfes limoen
 • 3 schijjfes appelsien
 • water of waterkefir

Bereiding

 1. Spoel limoen en sinaasappel af en snij 3 dunne schijfjes van elk.
 2. Knip 2 à 3 blaadjes van de salie plant.
 3. Neem een groot glas en vul met koud water (liefst 9.5 PH).
 4. Voeg limoen, appelsien, salie en granaatappel toe aan het water en als laatste een shotje aloe vera drinking gel.
 5. OFWEL neem je een vers aloe vera blad en snij je de onderkant eraf. Zet het rechtop in een hoge karaf water en laat de (ongezonde) aloïne eruit sijpelen in ongeveer een uurtje tijd. (= geel sap)
 6. Schil de 2 scherpe zijkanten eraf en dan de platte schil aan de "binnenkant".
 7. Lepel de gel eruit zonder het vliesje dat er rond zit.
 8. Plaats een eetlepel bladgel in je blender en giet het daarna door een zeef.
 9. Stel hetzelfde samen zoals hierboven.

Waar koop je de drinking gel?

Je kan deze niet in een winkel kopen, enkel bij een partner van LR. Hierbij de vrijblijvende link naar mijn e-shop: https://shop.lrworld.com/home/be/en?PHP=SuXehBxiZ02lMW6Jf51CAw%3D%3D

No Replies to "Paleo Aloe Vera Mocktail"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.