Paleo kip met feta en spek

Paleo kip met feta en spek

Het meest veelzijdige stukje vlees ter wereld is zonder twijfel kip en terecht! Je kan zoveel kanten uit met de verschillende delen van een toch zeer bescheiden kippetje, wel op voorwaarde dat je biologisch pluimvee aanschaft. Alle dagen lekker buiten scharrelen, enkel biologisch voer en grote binnenhokken waardoor hun natuurlijk gedrag nooit in het gedrang kom Voor mij geen plofkippen van 5 euro, ik eet dan liever minder vlees maar kies wel graag voor een mega kip van 15 euro.

Cru

Tot mijn hele grote vreugde heb ik het geluk om op 10 minuutjes van een bijzondere Cru winkel te wonen.  Ik hou van hun kennis en onderverdeling in métiers, zo heb je steeds de top van elke stiel onder 1 dak! Vandaag heb ik er weer prachtige hoevekipfilets gevonden die waanzinnig lekker mals en sappig zijn. Ik ben dan ook een grote fan van Le Coq des Prés. Ik heb dit receptje dan ook heel bewust simpel gehouden zodat de kip de grote ster op je bord blijft!

Nog enkele kip recepten

Paleo sous-vide kippenbouten

Paleo kippenvleugeltjes met pit

 

Paleo kip met feta en spek

Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Aantal: 3

Ingrediënten

 • 60 ml bio olijfolie
 • 1 eetlepel bio witte wijnazijn
 • 1 teentje geplette bio look
 • 1 koffielepel gedroogde bio oregano of de verse blaadjes van 5 takjes
 • snuifje bio Himalaya zout
 • ruim verse gemalen bio peper
 • 3 verse bio kipfilets
 • 90 gram bio pancetta
 • 90 gram bio feta kaas *

Bereiding

 1. Voeg olijfolie, witte wijnazijn, geperste look, (verse) oregano en wat zout en peper samen in een kommetje.
 2. Verwarm je oven voor tot 200C.
 3. Snij je pancetta spek in kleine stukjes en bak ze lichtjes aan in een pannetje, brokkel ondertussen de feta in grove stukken.
 4. "Butterfly" of "vlinder" je kip: leg de kipfilets mooi plat op een snijplank en snij ze horizontaal open. Blijf achteraan ongeveer een cm van de rand weg. Nu kan je ze open klappen als een boek. Je kan makkelijk video's on youtube vinden, bv https://www.youtube.com/watch?v=yqjfQP3Mp2k
 5. Druppel een beetje van je geinfuseerde olie over de bodem van je braadpan of pyrex schaal en leg er een kipfilet op met de velkant naar onder en vul met 1/4 feta en spek, verdeel er 2 koffielepels van je kruidige olie over en plooi dicht. Herhaal met de andere twee kipfilets.
 6. Leg ze in je ovenschaal met de velkant naar boven en verdeel de rest van de feta en het spek bovenop de gesloten kipfilets en giet er de oliemix over.
 7. Plaats je schaal met gevulde kipfilets in de oven en check na 20 minuutjes. Het zal afhangen van de dikte van de kipfilets of ze nog 5 minuutjes extra nodig hebben.
 8. Plaats nog 1 minuutje onder de grill zodat het velletje een heel klein beetje krokant kan worden, maar laat het niet kleuren want voor je het weet is het spek bovenop verbrand.
 9. Lekker met een fris tomatenslaatje.

Info

Witte kaas (zoals feta en mozzarella) valt in de grijze paleo zone als het met mate wordt gebruikt. Paleo is een gezonde levensstijl, geen religie.

Beoordeling

 • Score 4.0
 • Moeilijkheidsgraad 1.5

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

4.0Score

No Replies to "Paleo kip met feta en spek"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.