Paleo rode vruchten smoothie

Paleo rode vruchten smoothie

Gewoon zalig om al dat lekkere, rijpe fruit bij elkaar te brengen en er niet alleen een hele smakelijke maar ook gezonde smoothie van te maken. Probeer om echt allemaal mooi rijp fruit bij elkaar te rapen in de winkel of in je tuin. Ik heb deze keer toch voor een vrij klassieke smoothie gekozen van vooral rode vruchten. Mijn gele kiwi’s waren bijna overtijd, dus die heb ik er op het laatst nog snel bijgekieperd. Zorg dat je altijd baby banaantjes in je vriezer hebt, laat ze wel eerst heel donker kleuren. Zo krijg je onmiddelijk een meer romige smoothie en koel je hem zonder alles te verwateren met ijsblokjes.

Fruit

Wetenschappelijk onderzoek bevestigde al meermaals de voordelen van fruit en groenten. Het verlengt de algemene levensverwachting, vermindert het risico op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Fruit bevat ook andere bioactieve bestanddelen dan groenten, daarom zou je beide dagelijks moeten combineren. In Vlaanderen stelt de actieve voedingdriehoek dat de dagelijkse behoefte neerkomt op 2 stukken fruit per dag en 300 gram groenten. Een portie fruit is grofwef de omvang van je vuist. Zorg er wel voor dat je niet altijd zoet fruit eet, sommigen bevatten immers ook veel fructose. Een aardbei bv bevat 5,1 gram per 100 gram maar een banaan al snel 15,5 gram per 100 gram!

Ander fruit

Paleo chia passievrucht pudding

Paleo granaatappel drink

 

Paleo rode vruchten smoothie

Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 1 min
Personen: 1 à 2

Ingrediënten

  • 160 gram bio aardbeien
  • 160 gram bio frambozen
  • 2 bio nectarines
  • 2 gele bio kiwi's
  • 1 bevroren baby banaantje
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding

  1. Pel de nectarines, ontdoe de partjes van loshangende vliesjes.
  2. Snij de kiwi's in 2 en lepel het vruchtvlees eruit.
  3. Spoel de aardbeien en frambozen.
  4. Pel de banaan en snij in partjes. (Ik heb steeds -bijna overrijpe- baby banaantjes in mijn vriezer. Ze zijn super om snel je smoothie te koelen ipv ijs en maken het dan ook lekker romig.)
  5. Schep alles in je blender en voeg de ahornsiroop toe.
  6. Even laten mixen en klaar om van te genieten!

TIP

Ik heb me overlaatst (tweedehands) een NutriBullet aangeschaft. Dit is zo makkelijk om te gebruiken, super compact om weg te zetten en super weinig afwas (kan ook in de vaatwasser). De beker waar je je fruit in blend, kan je daarna gebruiken als drinkbeker. Gewoon een paar keer pulsen en je fruit is fijn en romig. Super aankoop :) NOTA: Dit is mijn eigen ervaring, dit is op geen enkele manier gesponsord.

Beoordeling

  • Score 4.0
  • Moeiljkheidsgraad 0.5

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

4.0Score

No Replies to "Paleo rode vruchten smoothie"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.