Paleo chia passievrucht pudding

Paleo chia passievrucht pudding

Met dit prachtige lenteweer tegenwoordig heb ik nog meer zin om veel fruit te eten en om kleurrijke ingrediënten te gebruiken. Het is blijkbaar echt gedaan met die donkere grijze dagen, soms lijkt het al wel bijna zomer! Ik was deze morgen in Cru en zag daar zoveel fantastisch fruit liggen. Ik kon echt niet kiezen en heb dan maar 4 soorten meegebracht: mango, granaatappel, bloedappelsienen en passievruchten. Het lijkt wel een reis rond de wereld. Zo vergeet je ook niet om de regenboog te eten 🙂

De voordelen van chia

Chia zaad komt uit Latijns-Amerika, door de Azteken werd het naast voedsel ook als medicijn gebruikt. Chia is een goede bron van omega-3 en bevat veel eiwitten. Het bevat veel vezels, zorgt snel voor een vol gevoel en helpt zo vet te verbranden. Het verkleint de kans op diabetes, verbetert het bloedbeeld en voorkomt hartziekten. De calcium zorgt voor sterke botten en een gezond gebit. Dit zaadje bevat gewoon een ton aan positieve eigenschappen voor je algemeen welzijn. Piete kleine zaadjes die dus super gezond zijn en regelmatig op je menu diene te staan.

Chia bereiden

Je kan chia zaad malen, koken of rauw eten. Maar dan moet je ze eerst minstens 20 minuten tot enkele uren in vocht laten wellen, zo worden ze minder hard, zetten ze uit en worden ze geleiachtig. Gebruik ongeveer 1 deel zaadjes op 10 delen vloeistof naargelang de consistentie die je verlangt.  Je kan ze verwerken in pudding, pannenkoeken, smoothies, yoghurt, pap enz…

Mijn vorige chia recepten

Paleo mango chia pudding

Paleo chia pudding

 

Paleo chia passievrucht pudding

Voorbereiding: 20 min + 3h zwellen
Bereiding: 5 min
Aantal: 2 grote of 4 kleintjes

Ingrediënten

 • 2 bakjes bio kokosnootyoghurt
 • 1 rijpe bio mango
 • 2 bio passievruchten
 • 1 bio bloedappelsien moro
 • 1 bio granaatappel
 • 2 eetlepels chiazaadjes

Bereiding

 1. Giet al de kokosnootyoghurt in een kommetje en lepel de chia zaadjes eronder.
 2. Dek af en plaats minstens 30 minuten (maar liefst 3 uur) in de koelkast zodat de chiazaadjes tijd hebben om op te zwellen.
 3. Snij een venster in de passievruchten, verwijder de schil van de bloedappelsien snij de partjes er tussen de velletjes mooi uit. (peler à vif)
 4. Open je granaatappel en klop er alle zaadjes uit en verwijder eventueel witte velletjes.
 5. Roer je chia pudding om en schep er het sap (en zo weinig mogelijk zaadjes) van 1 passievrucht door.
 6. Neem een glas en schep er iets meer dan 1/4 van de chia pudding in, top met partjes bloedappelsien, schep er terug 1/4 van de chiapudding in en top af met granaatappelzaadjes.
 7. Schep er iets minder dan 1/4 van de chiappudding in en lepel daar wat mangoblokjes op, terug wat chiappudding en werk af met passievrucht tot het helemaal decadent overloopt.

Beoordeling

 • Score 5.0
 • Moeilijkheidsgraad 0.5

User Rating

0 (0 Votes)

Summary

5.0Score

No Replies to "Paleo chia passievrucht pudding"

  Leave a reply

  Your email address will not be published.